Google+

Partea I – Începutul sfârșitului

Scrie un comentariu

21 Ianuarie 2014 prin Resurse Creative

Povestirea face parte din
naveta-spatiala
publicat în Marea Carte A Tehnologiei ( Digipedia )
Dată: nesigură
Loc: nesigur
Stare navă: gravă (necesită reparații imediate)

Raportează căpitanul Digital,

Astăzi, eu am calculat ca fiind 21 ianuarie 1900, s-au întâmplat destul de multe lucruri importante.

În primul rând, de aproximativ 300 de ani călătorim în spațiu-timp și abia azi am reușit să încetinim nava. Deși robotul de bord este stricat, am reușit într-un final să trimitem un S.O.S. celor de la Agenția Globală a Extratereștrilor (AGE) fiindcă nu era cu putință să-l trimitem Agenției Universale a Umanoizilor (AUU) deoarece trebuia propulsat în spațiu-timp mult peste energia aruncătorului nostru și așa stricat.

Un alt eveniment notabil ar fi faptul că odată cu aruncarea S.O.S.-ului, motorul navei s-a oprit (pentru fix a 100-a oară) și odată cu repornirea lui viteza navei s-a redus considerabil și acum câteva ore am reușit să vedem Pământul.

Oh, și cât de drăgălaș și inocent este. Pur și simplu nu am vrut să cred că pozele din Digipedie sunt reale, nu am vrut să cred că s-a schimbat așa de mult.

Nu după multe ore ne-am apropiat îndeajuns de mult pentru a ateriza de urgență. Am avut mare noroc că prin ’90 încă Marea Atlantică era Ocean. Am aterizat la aproximativ 100km de Marea Britanie lângă o mică insulă. Apoi am mers cu tromotorul într-o pădurice aflată în apropiere de malul Marii Britanii și am hotărât că trebuie să ne integrăm și să facem rost de scule (preistorice) pentru a repara naveta.

Am reușit să părem niște marinari naufragiați doar cu ajutorul sublocontenentului care a venit cu această idee și a început să culeagă haine de prin împrejurimi.

Nu mi-a venit să cred cât de creduli prietenoși erau, mai ales că nu aveau suspiciuni destul de mari încât să ne pună Poliția ExtraForte în cap (defapt nici nu exista așa ceva).

M-am minunat că pe atunci nu se auzise de radio și am căutat prin Head hard disk-ul și mi-am dat seama că în istorie, eu îl descoperisem. Și… chiar azi!

radio

În timp ce echipajul încerca să facă rost de cele de trebuință eu m-am dus la un „fizician” din oraș și am încercat să „inventez” radioul, ceea ce a fost destul de greu având în vedere de ce condiții și aparatură dispuneam. Într-un final am reușit să trimit prima undă radio despre care omenirea auzise vreodată, iar fizicianul mă admira și mă felicita la fiecare 5 secunde.

Am stat doar 5 luni în acel an și am făcut un test cu nava care ne-a propulsat cu doar 10 ani în viitor dar doar timp, nu și spațiu. Era clar că mai aveam de lucrat la navetă așa că am „revenit” din călătoria de negoț de prin India.

În acești 10 ani am fost extraordinar de încântat să văd că radioul era deja un instrument pe care fiecare îl avea. Eram mândru dar în același timp confuz, acum câteva minute „chestia” asta era privită cu reticență și acum nu se mai pot despărți de ea…?

În continuare încercăm să ne reparăm nava și nici măcar AGE nu ne-au identificat naveta și nu au reușit să ne trimită nici un semn.

Dată: 21 ianuarie, 1910 (calendar universal)
Loc: Ballycastle, Marea Britanie, Pământ, Calea Lactee
Stare navă: parțial bună (necesită reparații considerabile)
Anunțuri

Spune-ţi părerea!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Interesante

Categorii

Mă găsiți pe

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Click pentru a fi informat prin mail!

%d blogeri au apreciat asta: